28.05.2018 - UZ Gent waardeert onze knuffeltjes met alweer een bedanking!

.....

Elk kind dat opgenomen wordt in Gent voor een behandeling tegen kanker, ontvangt een ketting met z’n naam er op. Nadien krijgen ze kraaltjes en pareltjes om die er op te steken. Elk van die kralen heeft een betekenis. Maiks Sterrenhuisje maakt "Kanjerzakjes" voor die kinderen, om hun kraaltjes in te bewaren en om hun kettinkje in te steken. Ze vinden dit heel erg leuk.

. .

Zoals jullie weten, ligt het UZ ons zeer nauw aan het hart. Maiks verhaal is daar het bewijs van. Het Sterrenhuisje is in 2018 een steeds groeiende groep gemotiveerde mensen van allerlei leeftijden, die zich onbaatzuchtig voor deze kinderen inzetten door knuffels te m(h)aken. We hoeven jullie niet uit te leggen, dat zo'n bedankingskaartje telkens opnieuw erg deugd doet en we zijn ervan overtuigd dat onze eigen kanjer, Maik, waar hij ook is, zijn duim onhoogsteekt en ons steeds die energie geeft om verder blije gezichtjes te toveren bij de kinderen die erg ziek zijn.

Deze dankjewel is voor iedereen die op de een of andere manier zijn steentje - haakje - knuffeltje bijdraagt aan ons Sterrenhuisje. Proficiat!!

 

 

20.05.2018 - Maiks Sterrenhuisje schenkt opnieuw prachtige knuffels weg voor zieke kinderen!

Het Sterrenhuisje heeft stuk voor stuk fantastische haaksters. Wij zijn altijd heel erg emotioneel als we onze mooiste creaties kunnen schenken aan ziekenhuizen. Onlangs konden we opnieuw een mooi gebaar stellen voor de kinderen in Het Vlinderhuisje van AZ Delta in Roeselare.

Begin dit jaar mochten we ook het Sint-Jan in Ieper verwennen.

Recent hebben we aan de Kinderafdeling van het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt ook een aantal mooie knuffels kunnen schenken. De dokters en de verpleging waren echt heel tevreden met de verschillende werkjes van Het Sterrenhuisje. Ze zullen deze schenken aan kinderen met chronische ziekten en kanker en ook aan kinderen die juist verjaren als ze opgenomen zijn.

.

EN DAT IS PRECIES WAAROM WE HET ALLEMAAL DOEN!

Heel veel dank aan de ongelooflijke inzet van onze trouwe haaksters, maar ook dankjewel aan alle leden die op de een of andere manier bijdragen om onze werking blijvend te doen slagen. MERCI!!!

 

Sinds dit jaar vind je ons elke dinsdagavond (vanaf 18u) terug op onze nieuwe locatie:
Mango Kroeg
Braamstraat 3
8800 Rumbeke

Heb je ook de haakkriebel te pakken (of andere creatieve bezigheden) en interesse om u in te zetten voor onze vzw? Kom dan zeker eens langs op dinsdagavond!

01.02.2018 - Warm begin van 2018!

Beste mensen, leden en sympathisanten van Maiks Sterrenhuisje. 2018 is alweer volop op gang geschoten, de goede voornemens zijn gemaakt en wij hebben alvast niet stilgezeten. En u ook niet! Dit bewijst uw massale interesse in onze facebookpagina en uw deelname op de een of andere manier aan onze eindejaarsactiviteiten in december laatstleden.

Het doet enorm deugd te zien dat we zonder jullie nergens staan: uw steun en bijdrage aan onze kerstmarktjes in Roeselare, uw fijne ontmoetingen en aangename babbels zijn voor ons een grote duw in de goede richting, want het is vaak niet eenvoudig om alles vol te houden.

De kerstmarkt was ondanks het barslechte weer, een heel groot succes. Jullie kwamen ons aanmoedigen, knuffeltjes kopen, 'ne goeien drinken', of ons anders steunen. Wij willen iedereen daarvoor hartelijk danken!

En de leden van Maiks droomhuisje? Wel, hun prachtige vol liefde gehaakte knuffels liggen nu ergens in de armen van een kindje, dat even kan vergeten dat het ziek is omdat die lieve haakbeesten hen doen glimlachen. Maiks Sterrenhuisje heeft in december een wagen vol zelfgehaakte knuffeltjes, speelgoeddiertjes en fijne gadgets aan het Kinderziekenhuis UZ Elisabeth in Gent geschonken. Ons hart smelt als we van de professor van de kinderafdeling alweer een dankkaartje mochten ontvangen.

Ook een hartelijk woord van dank aan alle supertoffe mensen die voor MUSIC FOR LIFE hun nek hebben uitgestoken om Maiks Sterrenhuisje te steunen. Deze acties en de ongelooflijke inzet van alle projecten hebben ons een mooi bedrag kunnen schenken, waardoor de werking van onze vzw in deze moeilijke tijden een alweer een prachtjaar tegemoet kan gaan.

We blijven u hartelijk danken voor alle steun die we van jullie mogen krijgen.

Bij dezen willen we ook nog eens alle medewerkers "achter de schermen" danken... de mensen die we niet vaak zien, die niet komen (kunnen) haken maar wel op een andere manier hun steentje bijdragen aan het fantastische vriendenclubje dat Maiks Sterrenhuisje in die drie jaar geworden is. TOP!

We drinken 'nen goeien' op de gezondheid van al deze mensen en hopelijk mogen we jullie massaal blijven ontmoeten en rekenen op jullie steun!

 

 

 

06.12.2017 - NOTEER deze twee datums OOK ALVAST IN JE AGENDA!

Allen hartelijk welkom. Op deze stemmige kerstmarkt stellen wij u onze werking voor en bieden u
onze werkjes te koop aan. Een tip voor een uniek eindejaarscadeau!

 

 

20.11.2017 - NOTEER ALVAST IN JE AGENDA!


We weten het, het is ver, héél ver, maar in elk geval van harte welkom op het evenement dat geld inzamelt
voor Maiks Sterrenhuisje.

 

Ook staan we zelf op zondag 10 december en zondag 17 december op de kerstmarkt in Roeselare.
Meer nieuws over de locatie volgt snel...

 

 

09.11.2017 - GEWELDIG NIEUWS !


Nieuws waarop we geweldig trots zijn en we zijn ervan overtuigd dat Maik dat ook is...
STUDIO BRUSSEL, de nationale alternatieve jongerenradiozender steunt met hun jaarlijkse winteractie
'MUSIC FOR LIFE' ons Sterrenhuisje! Wat een waaaw-moment!

De Gemeentelijke basisschool Hoegaarden schenkt de opbrengst van hun activiteit volledig aan Maiks Sterrenhuisje. Als dat geen opsteker is! We kunnen de mensen achter deze actie nu al niet hard genoeg bedanken voor hun inzet en hun keuze voor het Sterrenhuisje als goede doel in de Warmste Week van Studio Brussel.

Hieronder lees je de e-mail die Cathy kreeg van de mensen van deze basisschool:

 

06.11.2017 - Hallo! Tijdje geleden, hé...

We zijn volop bezig onze website te restylen, want het belooft een druk en fijn najaar te worden.

 

19.03.2017 - Kinderziekenhuis H. Elisabeth GENT bedankt het Sterrenhuisje!

Een dankwoordje van prof. Dr. Y.Benoit voor de knuffels die we vorig jaar hebben geschonken. De kaartjes spreken boekdelen en geven ons de boost om door te gaan met ons werk!
16.03.2017 - 't Is (bijna) lente!Stilaan ontwaken we uit onze winterslaap. De eerste zon doet ons heel erg deugd en nieuwe energie stroomt door ons lijf. Intussen zit het Sterrenhuisje niet stil! Blijven haken, zeggen we maar, maar er is veel meer dan dat.

Straks meer, hier, op deze site. De agenda steken we voortaan 'in de kijker', dat maakt het overzichtelijker. Alle tips trouwens meer dan welkom, mail ze gerust hier door of contacteer ons via het formulier.

***

Beschut in een hoekje zie ik kleine knolletjes,
je weet wel, van die erg leuke tere bolletjes.
Sneeuwklokjes piepen tevoorschijn
bij de fijne maartse zonneschijn.


In deze maand krijg ik heel vaak de geest;
van alles wil ik gaan opruimen
Winter vind ik nu wel móói geweest.

Ook wil ik met een stofdoek door mijn hoofd;
zon heeft er van alles beloofd in afwachting van
warmer weer
Ik waardeer de lente erom destemeer!

 

04.03.2016 - Maiks verjaardag...

***
Vandaag had Maik 20 jaar moeten worden. In ons hart vieren we zijn verjaardag,
alsof hij hier nog steeds is... wetend dat hij ergens over ons waakt, en ziet dat het goed gaat met
zijn Sterrenhuisje!

 

23.12.2016 - Kerstwensen uit het Sterrenhuisje

***
Ik vond een piepklein sterretje voor de deur,
het had een glinsterende gele kleur.
Dit sterretje van prachtig goud,
is vast al honderd jaren oud.
Ik pakte het voorzichtig op en zei,
ik maak mijn vrienden vandaag blij,
want ze krijgen allemaal met Kerstmis
dit piepklein sterretje van mij.


Wij wensen al onze leden en sympathisanten een hele warme Kerst, sfeervolle feestdagen en een spetterende jaarwisseling!


***

29.11.2016 - de Sint bezoekt het Sterrenhuisje!

Hoog bezoek op dinsdag 29/11 in het Sterrenhuisje! Niemand minder dan Sinterklaas en Zwarte Piet vereerden de haaksters met een onverwacht bezoek. Iedereen kreeg iets lekkers van de Sint en Piet, en Cathy kreeg zowaar een gouden medaille ter ere van één jaar Sterrenhuisje van Sinterklaas! Een prachtig gebaar, dat door iedereeen op een daverend applaus werd onthaald... Bekijk de foto's in de galerij of klik hier !

08.11.2016 - update lidmaatschap

Stilaan nadert het einde van 2016. Het bestuur en alle werkende leden bedanken u voor het vertrouwen in onze vereniging, 'Maiks Sterrenhuisje'.

We hopen u terug te mogen verwachten in het nieuwe jaar en bieden u de gelegenheid om uw lidmaatschap te vernieuwen of nieuw lid te worden.

Gelieve dan ook uw lidmaatschap voor 2017 te vernieuwen uiterlijk tegen 16 december 2016. Dit kan enkel door middel van overschrijving op het rekeningnummer van de vzw: BE03 7360 1920 8084 met 'vrije mededeling' “lidgeld 2017 en uw naam”.

Rekeninghoudend met onkosten zoals een verzekering voor alle leden, promotiemateriaal, barbecue, en tal van andere activiteiten, werd het lidgeld voor 2017 bepaald op 12,50 €. De verzekeringspolis en de statuten kan u inkijken iedere dinsdagavond in de Engel.

De doelstellingen van Maiks Sterrenhuisje blijft op de éérste plaats gratis knuffels schenken aan kinderen die getroffen werden door een levensbedreigende ziekte en het leren haken aan nieuwe leden. In het voorbije jaar werden tal van knuffels geschonken, waarvoor grenzeloze dank aan de vrijwilligers die dit alles realiseerden. Wij hopen dan ook verder in de toekomst te mogen rekenen op uw hulp.

Wie knuffels haakt voor schenkingen kan gratis alle benodigdheden aan materiaal verkrijgen.

Dringende oproep : Als u zich geroepen voelt om als werkend lid intens te helpen in de Engel (achter de toog), of om als bestuurder te zetelen binnen Maiks Sterrenhuisje, aarzel dan zeker niet om u kandidaat te stellen.

Inlichtingen kan u bekomen bij het bestuur. Alle hulp is meer dan welkom.

Hartelijk dank in naam van MSH enalle zieke kinderen waarnaar we de hand reiken...

 

27.09.2016

Herfst ! Het seizoen van het vallen van de blaadjes, maar met ooo zo veel charmes. Knus, gezellig bij het vuur, of in Maiks Sterrenhuisje komen haken op dinsdag! Voor de gelegenheid staat de site dit herfstseizoen in het teken van ons aller favoriete spokenfeest. Heel veel nieuws komt er binnenkort aan!

 

19.09.2016

Voorbij... het evenement waar we met zijn allen naar uitkeken, zit er op. Onze Barbecue was een overdonderend succes. De reacties op facebook zeggen genoeg. Voor wie ook hier eens wil nagenieten van de foto's, er staan twee fotoreeksen in de galerijtjes.

Maiks Sterrenhuisje wil van ganser harte iedereen bedanken die aanwezig was op het festijn. Zonder jullie kunnen we echt niet de werking houden zoals we die nu hebben. Oprechte dank! Ook van harte dank aan alle medewerk(st)ers, sponsors en sympathisanten.

 

12.08.2016

Vakantie... stilaan zijn de congés gedaan, en wij zijn alvast gestart met een nieuw werkjaar! Hopelijk hebben jullie er allemaal met volle teugen van kunnen genieten!

Intussen zijn we gestart met de voorbereidingen voor onze grandioze barbecue die er aan komt! Reserveer alvast jullie plaatsen! Voor wie reclame wil maken bij vrienden en familie, download de flyer hieronder:

 

08.07.2016

Vakantie... wat een zalige periode. Zomer, lekker relaxen, zwembadje, véél haken, ijsjes met de kids en... barbecue !

Zet je alvast schrap voor onze EERSTE BARBECUE tvv MAIKS STERRENHUISJE, op zaterdag 17 september vanaf 19 uur.


Barbecue-avond tvv de werking van vzw Maiks Sterrenhuisje
PLAATS : Zaal Driehove, Honzebroekstraat - 8800 Roeselare (ST.-Godelieve)
UUR : vanaf 19u. - met aansluitend schitterende tombola!

ROYALE PORTIES ! SPOTGOEDKOOP en SUPER LEKKER !
Prijzen voor aperitief, barbecue én een drankbon naar keuze :

niet-leden : 18 €
leden Maiks Sterrenhuisje : 15 €
jongeren tot en met 12 jaar : 9 €


Reserveer NU al op sterrenhuisje@outlook.com of via ons contactformulier. Dan krijg je een bevestiging met uitnodiging tot overschrijving. Trommel dus al je vrienden en kennissen op voor een gezellige avond. Hou deze site alvast in de gaten, alsoof onze facebookpagina. Aanrader! En je steunt er ons goed werk mee...

 

05.07.2016

Waarom toch... een vraag die we ons al een jaar stellen. Het is onvatbaar en ongelooflijk hoe snel de tijd vliegt.
Een tribute-filmpje om Maik te blijven eren in onze herinnering.
We wensen Cathy en haar familie en vele vrienden heel veel sterkte...

 

Maik, Star In Heaven (1997-2015) from Peter Vandaele on Vimeo.

16.06.2016

Waarom we het allemaal doen? Daarom.....
07.06.2016

Wij allemaal van Maiks Sterrenhuisje wensen alle schoolkids, studenten en studentinnen, alsook hun ouders veel courage bij de laatste weken van het schooljaar. De laatste loodjes... maar wees gerust, er zijn veel ergere dingen zijn dan naar school gaan :-) Nog een duwtje, en het is grote vakantie!!

 

28.05.2016

Het Sterrenhuisje schonk dit weekend prachtige knuffels aan
het Vlinderhuis! Kinderen en jongeren die geconfronteerd worden met een ouder of grootouder die lijdt aan kanker of een andere ernstige ziekte, kunnen terecht in Het Vlinderhuis (klik op de link). Emoties waar kinderen niet altijd woorden voor vinden, kunnen ze vaak wel kwijt in creativiteit en spel. Tof dat wij hiertoe kunnen bijdragen!

26.05.2016

Zou dit niet iets voor het Sterrenhuisje zijn? Klik hier... en laat het vlug weten
via onze pagina !

 

 

 

Van harte welkom op onze site!

Je hoort het vaker en vaker: jongeren en kinderen die met een vreselijke, levensbedreigende ziekte te maken krijgen. Kanker, een tumor, leukemie... Daarbij hoort veel te vaak de harde weg naar genezing, de gevreesde chemo, onvoorstelbaar moeilijke momenten, voor die kinderen in de eerste plaats, maar zeker ook hun ouders , vrienden en familie.

Op deze site vind je het verhaal van Maik Van Beversluys, een jonge gast van 18, die de ongelijke strijd met het Grote Monster helaas heeft moeten verliezen. En toch leeft Maik voort, in al onze harten, en in onze vzw, "Maiks Sterrenhuisje" Het was Maiks grote droom...

We zijn apetrots op onze site. En Maik zou ook heel erg trots zijn, wees dat maar zeker.

Misschien nog een paar kleine foutjes en onvolledige pagina's, maar elke week wordt deze webstek geüpdatet en aangevuld.

Anders dan op Facebook heb je hier een mooi en volledig overzicht van al de activiteiten van vzw Het Sterrenhuisje. Als je zelf vragen, opmerkingen, leuke ideeën en/of andere voorstellen hebt, we horen het graag! Contacteer ons vlug door hier te klikken... of kom eens af naar onze wekelijkse haakgroep. We komen elke dinsdagavond samen vanaf 18.30u. in Ontmoetingscentrum DEN ENGEL, in de Bollenstraat 25 te 8800 Roeselare. Van harte welkom!

Lees en ontdek alles over deze fantastische groep mensen, die creatief willen zijn en op hun eigen onbaatzuchtige manier kinderen met een levensbedreigende aandoening willen troosten, hen iets leuks geven, iets unieks... Laat je inspireren door Maik, het Sterrenhuisje en wellicht vind jij ook een manier om deze kinderen te steunen, te helpen, creatief te zijn samen met ons, je aan te sluiten bij de groep of om ons op de een of andere manier met een bijdrage te ondersteunen.