Elk kind dat opgenomen wordt in Gent voor een behandeling tegen kanker, ontvangt een ketting met z’n naam er op. Nadien krijgen ze kraaltjes en pareltjes om die er op te steken. Elk van die kralen heeft een betekenis. Maiks Sterrenhuisje maakt “Kanjerzakjes” voor die kinderen, om hun kraaltjes in te bewaren en om hun kettinkje in te steken. Ze vinden dit heel erg leuk.

Zoals jullie weten, ligt het UZ ons zeer nauw aan het hart. Maiks verhaal is daar het bewijs van. Het Sterrenhuisje is in 2018 een steeds groeiende groep gemotiveerde mensen van allerlei leeftijden, die zich onbaatzuchtig voor deze kinderen inzetten door knuffels te m(h)aken. We hoeven jullie niet uit te leggen, dat zo’n bedankingskaartje telkens opnieuw erg deugd doet en we zijn ervan overtuigd dat onze eigen kanjer, Maik, waar hij ook is, zijn duim onhoogsteekt en ons steeds die energie geeft om verder blije gezichtjes te toveren bij de kinderen die erg ziek zijn.

Deze dankjewel is voor iedereen die op de een of andere manier zijn steentje – haakje – knuffeltje bijdraagt aan ons Sterrenhuisje. Proficiat!!